Days of the New

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Days of the New
UnvanıRock Müzik Grubu
DoğumAmerika
Başladığı yerCharlestown, Indiana
Tarzlar
Etkin yıllar1995-2014
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Resmî sitehttp://www.travismeeks.com
Eski üyeler

Days of the New, 1995'te kurulmuş, Charlestown, Indiana'dan bir Amerikan rock grubudur.[1] Grup, vokalist / gitarist Travis Meeks ve çeşitli yardımcı müzisyenlerden oluşuyordu. Kısa bir süreliğine geleceğin pop yıldızı Nicole Scherzinger'in 2. albümlerine yan vokalliği ile de bilinirler. "Touch, Peel and Stand", "The Down Town", "Shelf in the Room" ve "Enemy" ile tanınırlar .

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Days of the New; Meeks, Matt Taul ve Jesse Vest ile Dead Reckoning adlı deneysel bir rock / groove metal üçlüsü olarak başladı. Akustik bir sese döndüklerinde grubun adını değiştirdiler ve gitarist Todd Whitener'ı eklediler.

"Freak" şarkısının bir demo versiyonu, Louisville bölgesi sanatçılarının bir derlemesi olan Harvest Showcase Volume 3'te yayınlandı. Bu kayıt, Travis Meeks'in solo performansına aittir, ancak Days of the New'e atfedilmiştir . Jesse Vest ve Matt Taul, bu kayıtta görünmese de, konser kaydı notlarında grup üyeleri olarak listeleniyor.

Yapımcı Scott Litt, üçüncü canlı gösterilerinin ardından grubu bir kontrat imzaladı.

1996-1998[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup ilk albümlerini Ekim ve Kasım 1996'da Louisville, KY'de Allen Martin Productions'da kaydetti. Grupla aynı adı taşıyan ilk albümü 1997'de piyasaya sürüldü ve dünya çapında 1.5 milyon kopya sattı. Bu albümdeki üç şarkı hit oldu: " Touch, Peel and Stand ", " The Down Town " ve " Shelf in the Room ." The Down Town " ve " Shelf in the Room " parçalarından her biri Billboard's Rock Chart'ta top 40 hitler listesinde 17 hafta boyunca yer aldı.

Godzilla: The Album'ünün "Running Knees" şarkısına katkıda bulundular.

Grubun iç sorunları erken dönemde belirmeye başladı. Days of the New, ilk albümlerini yayınladıktan kısa bir süre sonra küçük şovlar için turneye çıktı. MTV bir haberinde, Nisan ayında bir Florida konserini kaçırdıktan sonra, grup üyelerinin fiziksel olarak kara gözlü göründüklerini ve ertesi gün kaynakların grup kavgası olduğunu iddia ettiklerinden sonra dövüldüklerini bildirdi. Daha sonra Metallica ve Jerry Cantrell (Alice In Chains gitaristi) ile 24 Haziran 1998'de Florida'daki West Palm Beach'te başlayarak turneye çıktılar. Meeks daha sonra bu durumu eleştirerek, akustik sesleri nedeniyle Days of the New'in Dave Matthews Band gibi bir grupla turneye çıkması gerektiğini belirtti.

Ancak bu yaz turuna başlamadan hemen önce Meeks, röportaj yapanlara, tüm grup üyelerinin onu geride tuttuğunu ve sonuç olarak gruptan çıkarılacağını söylemişti. Ayrıca bu karardan hayal kırıklığına uğradıklarını ancak arkadaş olarak kalacaklarını düşündüğünü söyledi. Ancak grubun bağlı olduğu firma sözcüsü "Travis sadece konuşur" ve hiçbir şeyin resmi olmadığını iddia etti. Meeks, Aralık ayında Finger Eleven ve Flight 16 ile kulüp turu görevlerini herhangi bir sebep göstermeksizin yerine getiremeden Kasım ayı başlarında iptal etti. Bunun üzerine grup üyeleri ve bir şirket sözcüsü tarafından kötü tur programları, grup dövüşleri ve hatta Meeks'in fiziksel olarak hasta olması gibi çeşitli açıklamalar yapıldı. Nihayet Şubat 1999'da grubun gerçekten ayrıldığı doğrulandı. Todd Whitener, Matt Taul ve Jesse Vest kısa süre sonra Tantric olarak değiştirilen C14'ü oluştururken Meeks de tekrar Days of the New adını kullanarak yeni bir ekiple yeni bir grup kurdu.

Yıllar geçtikçe, orijinal Days of the New tarzından biraz uzak iki versiyonu geliştirildi. 1998'de geniş çaplı basında, hala Travis Meeks'in büyük ölçüde kişisel yorumlarının yardımıyla diğer müzisyenleri kovduğu tartışılıyordu; ancak, Meeks, o zamandan beri bunun doğru olmadığını ve neredeyse tüm şarkıları kendisinin yazması ve tüm telif çeklerini almış olması nedeniyle kıskançlık nedeniyle gruptan ayrıldıklarını söyledi.

1999-2001[değiştir | kaynağı değiştir]

Orijinal grubun dağılmasından kısa bir süre sonra Meeks, "Green" adıyla anılan Days of the New adlı ikinci bir albüm kaydetti ve genellikle . Albüm esasen onu yazan ve üreten ve enstrümantasyonun çoğunu çalan Meeks'in bir solo projesi gibiydi. Albümün şarkılarının çoğu, bir sonraki şarkıya sorunsuz bir şekilde taşınması için girişler ve kodalar içeriyordu.

Albüm 31 Ağustos 1999'da yayınlandı. Meeks, yeni grubunun ilk albümünü 4 Eylül 1999'da Louisville'deki ear X-tacy mağazasında piyasaya sürdü .

Eleştirmenler "Green" konusunda oldukça olumlu konuştular, ancak albüm ilkine kıyasla düşük satarak yaklaşık 450.000 kopya sattı. İki hit single'ı vardı, ilki " Enemy " idi.   Ana Akım Rock Listelerinde 2. sırada, Modern Rock Charts listesinde ise [2] 10. sırada yer buldu kendisine. İkinci hitleri "Weapon and the Wound" ise Ana Akım Rock listesinde kendine 10. sırada yer buldu. "Green" ayrıca albümdeki "Flight Response", "The Real", "Take Me Back Then", "Phobics of Tragedy", "Bring Yourself" ve "Last One" dahil altı şarkıda vokalist olarak Nicole Scherzinger'e yer verdi. . " Albümü desteklemek için turneye çıkan Meeks, Doors tribute albümü Stoned Immaculate: The Music of the Doors'a " The End " ve " LA Woman " kapağında vokalist olarak katkıda bulundu.

Meeks, Şubat 2000'de yeni bir kadroyla tekrar stüdyoya döndü ve Temmuz ayında bitirdi. Hala Days of the New adını kullanan üçüncü albüm, önceki ikisinin bazı yönlerini içeriyordu - ilk albümdeki enerjinin çoğu, ikinci albüme benzer orkestral aralıklarla birlikte geri dönmüştü. Önceki albümlerin isimleriyle uyumlu olarak, üçüncü albüm de "Red" adıyla bilinen Days of the New adını verdi. İlk single "Hang on to This", oldukça iyi beğeniler aldı ve çıkış haftasında rock radyoda en çok çalınan şarkılardan biri oldu. Ancak albüm 11 Eylül saldırılarından iki hafta sonra yayınlandı ve çok az promosyonla yalnızca 90.000 kopya sattı. Days of the New, kendi profillerine benzeyen Creed ve 3 Doors Down gibi gruplarla tura çıktı. Bu arada, Meeks'in eski grup arkadaşlarının yer aldığı Tantric'in kendi adını taşıyan albümleri güçlü bir ticari başarı kazandı ve platin statüsüne ulaştı. O yılın başlarında, Atlanta Müzik Midtown Festivali'nde çalması planlandıktan sonra, Days of the New son dakikada listeden çıkartıldı. Bunun, Tantric'in olaya karışmasının bir sonucu olduğu düşünülüyordu, ancak Meeks'in rehabilitasyona girmesinden kaynaklanıyordu.

2002-günümüz[değiştir | kaynağı değiştir]

"Red" için turneye çıktıktan sonra grup, bağlı oldukları Interscope albüm firmasıyla ile yollarını ayırdıklarında bir süre arka planda kaldı. Aralık 2002'de, Travis Meeks, Guns N 'Roses'in eski üyeleriyle birlikte Velvet Revolver için vokal seçmelerine katıldı ama kabul edilmedi. 2003'ün son yarısında, Travis Meeks küçük mekanlarda tek başına bir turneye çıktı. Uyuşturucu bağımlılığından muzdarip olmaya devam etti ve 2005 yılının başlarında, ailesi ve arkadaşlarının onu rehabilitasyona girmeye ve metamfetamin bağımlılığıyla savaşmaya ikna ettiği A & E's Intervention'da göründü.

Eylül 2005'te Meeks, metamfetaminden kurtulduğunu ilan etti ve geçici olarak "Mor" adıyla bilenen dördüncü albümü olacak olan yeni Days of the New kaydına başladı.2007 yılında, Ray Rizzo ve Brian Vinson gibi geçmiş turne üyeleri ve diğer seans müzisyenleri de dahil olmak üzere, yeniden turneye çıktı.

4 Mart 2008'de Geffen, grubun ilk derlemesi olan Days of the New: The Definitive Collection'ı yayınladı. Aynı yıl Louisville, Kentucky'den alternatif bir dergi olan LEO Weekly ile yaptığı röportajda Meeks, yeni albümün Days of the New Presents Tree Colors olarak adlandırılacağını belirtti.[3] Albüm, Travis'in kendi stüdyosunda birkaç yıldır kaydettiği parçlardan oluşacaktı . Çello, arp ve koto gibi enstrümanları içeren çok teatral bir sese sahip olacağını söyledi. Yeni albümden "Where It Ends", "Superhero" ve "Nothing Is Wrong" gibi birkaç şarkı canlı olarak çalındı.

2010 yılında Alice in Chains'den Mike Starr, Meeks ile bas gitar çalmaya başladı ve Train grubundan Charlie Colin de yer alacağı bir tura hazırlandı. Ancak Starr, turne başlamadan önce 8 Mart 2011'de uyuşturucu komasından öldü.

2014'te, Days of the New'in orijinal kadrosu yeniden bir araya geldiklerini ve bir yaz turu planladıklarını duyurdu. Yaz turu, grubun dört orijinal üyesinin birlikte çaldığı on yıldan fazla bir süredir ilk kez olduğu için turne adına 'Full Circle' adını verdi.

30 Mayıs 2014'te, Days of the New resmi Facebook sayfası aracılığıyla 2014 sonbaharında yeni parçalardan oluşan bir EP yayınlamayı planladığını resmen açıkladı.

Missouri, Columbia'da iptal edilen bir konserin ardından grup, Meeks'in çalamayacak kadar sarhoş olması nedeniyle 6 Eylül'de St. Louis'deki konser ortasında turneyi sonlandırdı. Grubun basçısı Jesse Vest mikrofonu kaptı ve kalabalığa bunun grubun birlikte son gösterisi olacağını söyledi. Olaydan sonra, grup Facebook'ta hayranlarına yanıt veren birkaç açıklama yayınladı: "Burada ele alınacak çok şey var ve olumsuzluğu beslemeye devam etmek istemiyoruz. Travis'in grubun tekrar birleşme iptali için hiçbir şekilde bizim baskımız altında olmadığını açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Travis kelimenin tam anlamıyla bu turu devam ettirmek için telefonla, mesajla ve şahsen yapmamız için bize yalvardı. Kariyeri boyunca o kadar çok köprüyü yakmıştı ki, artık ortaya çıkmayacağı korkusuyla hiç kimse onu bir şov için işe almayacaktı. Orijinal kadronun turne projesine güvenilirlik kazandıracağını ve kariyerini yeniden inşa etmesine yardımcı olacağını biliyordu. Ne yazık ki sorumluluğu üstlenemedi veya sorunlarını yönetemedi. "

26 Eylül 2014'te grup üyleri DOTN adlı farklı bir grup kurup, Facebook sayfalarında Meeks'le tekrar ayrı yollara gideceklerini duyurdu. Meeks hızla yeni bir kadro oluşturdu ve turneye devam etti; ancak, 10 Ekim 2014'te Portland, Maine'deki bir gösteriden önce, hipodermik iğne bulundurma suçlamalarına cevap veremediği için mahkemeye çıkmama emri üzerine tutuklandı.

Nisan 2017'de Meeks serbest bırakılmıştı ve sosyal medyada kamuya açık bir şekilde bildirdi.

Görsel temalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Days of the New'in görev süresi boyunca çeşitli sanatsal temalar dikkate değerdir. Her albüm belirli bir renge odaklanır ve genellikle küçük kasaba kırsal Amerika'nın temalarını içerir. Bununla birlikte, en belirgin görsel ayırt edici özellik, her Days of the New kapak resminde bükülmüş yaşlı bir ağaç olmasıdır. Travis Meeks 2008 röportajında bu sembolü ve onun için kişisel önemini şifreli bir şekilde anlattı:

"Bu resmi birçok insanın gördüğü bir ağacın duvarında gördüm, ama kimse benim gibi görmedi ve ağaçla bu ilişkim var ve bu beni yıllarca etkiledi ve bu vizyona sahibim . Ağaç benim amblemim; Ağaç kemerim var."

Üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Travis Meeks - baş vokal, gitar (1995–2014)

eski üyeler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Todd Whitener - gitar (1995–1999, 2014)
  • Jesse Vest - bas (1995–1999, 2014)
  • Matt Taul - davul (1995–1999, 2014)
  • Mike Starr - bas (2010–2011; 2011'de öldü)
  • Ray Rizzo - davul, perküsyon (1999–2008)
  • Brian Vinson - bas, dik bas (1999–2000, 2007–2010)
  • Dave Neill - bas, dik bas (2010, 2012)
  • Billy Youngblood - bas (2010)
  • Rob Edwards - davul (2009–2010)
  • Malcolm Gold - bas (2007–2009, 2012)
  • Karen Rambat - flütçü (2004–2006)
  • Jason Fresta - bas (2011–2014)
  • Taylor James - gitar, alto gitar (2008)
  • Rachael Beaver - çello, arka vokal (2008)
  • Brigid Kaelin - akordeon, arka vokal (2008)
  • Geddy Friedman - davul (2010)
  • Chuck Mingis - gitar (2001–2003)
  • Michael Huettig - bas (2000–2002)
  • Nicole Scherzinger - arka vokal (1999–2000)
  • Doug Florio - gitar (1999–2001; 2018'de öldü)
  • Kimmet Cantwell - klavyeler (1999–2001)
  • Shane Vetter - gitar (2000)
  • Craig Wagner - gitar (1999–2000)
  • Charlie Colin - bas (2010, 2014)
  • Paul Culligan - davul (2004–2012, 2014)
  • Damon Çeşmesi - davul, arka vokal, ritim gitar (1998–2001)
  • Michael Anthony King - gitarlar, arka vokaller (2001–2003, 2007–2009, 2014)
Yıl Albüm ayrıntıları Tepe grafik pozisyonları Sertifikalar



<br /> (satış eşikleri )
BİZE



<br /> [4]
AUS



<br /> [5]
NZL



<br /> [6]
İngiltere



<br /> [7]
1997 Yeninin Günleri (Sarı)
  • Çıkış: 3 Haziran 1997
  • Etiket: Outpost (30004)
  • Biçim: CD, CS
54 47 1 183
1999 Yeninin Günleri (Yeşil)
  • Çıkış: 31 Ağustos 1999
  • Etiket: Outpost (30037)
  • Biçim: CD, CS
40 93 - -
2001 Yeninin Günleri (Kırmızı)
  • Çıkış: 25 Eylül 2001
  • Etiket: Outpost (490767)
  • Biçim: CD, CS
91 - - -
"-" çizelgesi olmayan bir sürümü belirtir.

Canlı albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Albüm ayrıntıları
2004 Days of the New: Live Bootleg
  • Yayın: 2004
  • Biçimler: CD

Derleme albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Albüm ayrıntıları
2008 Days of the New: The Definitve Collection
  • Çıkış: 4 Mart 2008
  • Etiket: Geffen (1046602)
  • Biçimler: CD

Tekliler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Şarkı Tepe grafik pozisyonları Albüm
BİZE



<br /> Alt.



<br /> [9]
BİZE



<br /> Ana.



<br /> [10]
AUS



<br /> [5]
NZL



<br /> [6]
İngiltere



<br /> [7]
1997 " Touch,Peel and Stand " 6 1 38 35 88 Days of the New
1998 " The Down Town " 19 1 - - -
"Shelf int the Room" 22 3 - - -
1999 " Enemy " 10 2 - - - Days of the New II
2000 "Weapon & the Wound" - 10 - - -
2001 "Hang on the This" - 18 - - - Days of The New III
2002 "Die Bornl" - - - - -
"-" çizelgesi olmayan bir sürümü belirtir.

Müzik videoları[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlık
"Touch, Peel and Stand"
"The Down Town"
"Shelf In The Room"
""Enemy""

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; The Great Rock Discography isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; allmusic.com isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  3. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; LEO Weekly isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Allmusic albums isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  5. ^ a b "Discography Days of the New". Hung Medien. 7 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 
  6. ^ a b "Discography Days of the New". Hung Medien. 4 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 
  7. ^ a b "Chart Log UK: Asher D – Dyverse". Zobbel. 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2011. 
  8. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; RIAA isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  9. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Alternative Songs isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  10. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Allmusic singles isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)